24 Haziran 2013 Pazartesi

Mount and Blade: With Fire and Sword -Oyun İncelemesi-


Şimdi sizlerle bu eşsiz strateji oyununu keşfe çıkacağız. Şunu söylemeliyim ki eğer keyifli vakit geçirmek istiyorsanız ve tarihten zevk alıyorsanız daha fazla araştırma yapmanıza gerek yok hemen oynamaya başlayın.
Oyunun arayüzünde tekli ve çoklu oyuncu seçenekleriyle karşılaşıyoruz. Bunlardan tekli oyuncu özelliğini anlatarak başlayalım. Tekli oyuncu seçeneğinde oyuna başladığımızda öncelikle karakterimizin dış görünüşünü ayarlıyoruz. Daha sonra ise küçük bir öğrenme bölümü karşımıza çıkıyor. Bu bölümde bizlere oyun hakkında ilk olarak bilmemiz gereken şeyler öğretiliyor. Daha sonra ise vuruyoruz kendimizi uçsuz bucaksız bozkırlara.

Oyunda 5 farklı millet seçme hakkı mevcut. İsterseniz Kırım Hanlığı ile Türklerin, Lehistan ile Lehlerin, Rus Çarlığı ile Rusların, İsveç Krallığı ile İsveçlilerin ya da Kazak Hetmanlığı ile Ukraynalıların tarafında yer alabilirsiniz. Eğer bir güce bağlanmak istemiyorsanız da başıboş olarak bozkırın efendisi olma şansınız da var. Oyunda para kazanmak için birçok yolunuz var. İster kervanlar düzen bir tüccar olun isterseniz şehir valilerinin verdiği emirleri yerine getirin ister düşman birliklerini yağmalayan bir ordu kumandanı olun bu size kalmış. Sorabilirsiniz ki biz nasıl savaşacağız. İşte burada da önümüze birden fazla seçenek çıkıyor, köy köy dolaşıp asker toplayabilirsiniz ancak bu size ilkin yeterli olsa da büyük birliklerle savaşmanıza yeterli olmayacaktır. Bunun için ise şehirlerin hanlarında türlü türlü paralı askerler sizleri bekliyor olacak.

Öbür taraftan unutmadan söyleyelim oyunda onlarca çeşit asker var bunların her biri bağlı bulundukları yönetimlere özgü, örneğin Kırım Hanlığı askerlerinden Yeniçerileri, Mirza Şambulları, Azapları, Kapıkullarını ve daha birçoklarını sayabiliriz. Diğer dört krallığın da kendine has askerleri var. Rusların boyar atlıları, Kazakların Netyağları, Lehlerin zolnierleri, İsveç'in muhafız askerleri gibi.

Gelelim oyundaki senaryolara. İlk olarak "Kara Gürz" ile başlayalım. Bu senaryo Kazak Hetmanlığına ait. Burada Kazaklardan bir kumandan olarak size verilen görevleri yerine getiriyor ve sihirli olduğuna inanılan Kara Gürz'ün peşine düşüyorsunuz. Bu zorlu görev için epey uğraşmanız gerekse de sonunda büyük bir ödül var. Gelelim ikinci görevimize -ikinci dedik ama bunların herhangi bir sırası yok istediğinizi yapabilirsiniz-. Bu görevde Lehlere ait, bir Leh kumandanı olarak Lehistan'ın geleceği için çalışacak ve de zorlu bir yolun sonunda Leh Kralı olarak tahta geçeceksiniz. Bir diğer görevde Ruslara ait bu görevde de aynı Leh görevinde olduğu gibi Rus Çarı olmak için çalışacak ve zorlu bir yolun sonunda hedefinize erişeceksiniz. Geriye kalan Kırım Hanlığı ve İsveç Krallığının özel bir görevi olmamakla birlikte bunların hedefi tüm haritaya hakim olabilmek ama şimdiden söyleyelim maalesef bu ülkelerin yöneticisi olmak mümkün değil. Oyunla alakalı şimdilik bu kadar bilgi yeterli olacaktır. Daha sonraki yazıları takip ederseniz oyunla alakalı bilgi edinebilirsiniz. Keyifli oyunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder