25 Haziran 2014 Çarşamba

Mount And Blade II -Bannerlord

      Serinin en son çıkan oyunu olacak Bannerlord, bütün M.B hayranlarının rüyalarını süslüyor diyebiliriz. Öncelikle ne zaman çıkacağı tam olarak belli değil ve duyurusunun yapıldığı tarihin üzerinden kabaca iki yıl geçti. Her ne kadar bu durum hayranları mutlu etmese de yapımcı firma TaleWorlds'ün geçen ay Bannerlord hakkında yeni bir duyuru yapması ümitleri taze tuttu.


      Gelelim bu oyunun serinin diğer oyunlarından farkına, oyuncuların en büyük şikayeti oyunun konuşmalarının ve kurgunun bir zaman sonra tekdüzeleşmesi. Bu konuda çalışmaların yapılacağı ve daha kapsamlı bir kurgunun yeni oyunda karşımıza çıkacağı duyuruldu. Açıkçası bu benim düşünceme göre en önemli kısım çünkü bu oyunun hayranları görselliği ikinci planda tutup oyunu sırf mantıksal düzeninden ötürü yani kurgusunun farklılığından dolayı oynuyorlar. Aksi takdirde, görsel açıdan mükemmel onlarca oyun varken, Dünya çapında bu denli başarı yakalaması beklenemezdi.

     Görsellik konusu açılmışken, oyunun bu bakımdan da yenileceği duyuruldu artık karakterimiz üzerinde daha fazla şey oluşturabiliyoruz. Bununla birlikte oyun karakterlerinin duygularına göre mimiklerinin değişecek olması da hayli sevindirici.
Facial Expressions Set 1
Resimlerde de gördüğünüz üzere, daha çok ayrıntı ve ilgimizi oyun üzerinde yoğunlaştıracak şeyler bizi bekliyor. Kısacası, oyunun tekdüzeleşmesi daha uzun bir zaman alacak. Açıkçası yayınlanmamış bir oyunla ilgili çok fazla yorumda bulunmak güç. Dolayısıyla sizleri TaleWorlds'ün paylaştığı resimlerle birlikte bırakıyorum.















Bannerlord'un Tanıtım Videosu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder