23 Kasım 2013 Cumartesi

Farklı Saksı Tasarımları

Öncelikle merhaba; bugün sizlerle değişik saksı tasarımlarını paylaşacağım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ister bahçe ister balkon olsun mekanınızı güzelleştirmek için çok fazla para harcamak zorunda değilsiniz. Her gün çöp diyerek attığınız onlarca malzemeyi tekrar kullanarak güzel bir tasarım oluşturabilirsiniz. Haydi buyurun tasarımlara :).



Ağaç kütüklerinden oluşturulan bu saksıları herhangi bir kütüğün ortasını istediğiniz şekilde oyarak oluşturabilirsiniz. Daha farklı bir tasarım oluşturmak için kütüğünüzün dış kısmına istediğiniz desenleri de ekleyerek çok farklı bir tasarım oluşturabilirsiniz.












 Evet gelelim buna burada her zaman kolaylıkla bulabileceğimiz Cd ve pet şişelerden yararlanılmış. Cd'yi pet şişenin ağız kısmına yapıştırıyoruz ki vazo görüntüsüne erişsin. Ayrıca pet şişenize istediğiniz deseni de verebilirsiniz ya da boyayabilirsiniz.



Eskimiş çizmeleri atmak mı :)? Asla hele böyle bir tasarım varken! Eskiyen çizmelerinizin dekoratif bir saksı olarak görevlerine devam edeceği hiç aklınıza gelmiş miydi?




 Bunu oluşturmak diğerlerine göre zor olsa da eğer çevrenizde kullanımdan kalkmış bir bisiklet varsa çok farklı ve güzel bir tasarım aklınızda bulunsun derim.
  Biriketlerin içlerine toprak doldurularak oluşturulmuş saksı tasarımı. Eğer böyle biriket değil de tuğlalara ya da benzeri yapı malzemelerinizle de şık tasarımlar oluşturabilirsiniz.





 Bunu evde yapmanız pek mümkün olmasa da satıldığını görmüştüm. Balkon korkuluklarına şık bir hava katmak isteyenlere...

Bu tasarımını da alelade bir saksıya sevdiklerinizin fotoğraflarını yapıştırarak oluşturabilirsiniz. Belki bu tasarım sipariş üzerine de üretiliyordur ancak bu konu da bir bilgim yok ama saksılar çok güzel :).
 Evet sen, patlamış ampulleri çöpe atan insan artık atma bak ne kadar güzeller görüyorsun değil mi? Yapman gereken tek şey ampüle metal kısmından bir delik açıp iç aksamını sökmek! Hadi ama yapabilirsin :).








 Çöp kutularının müdavimleri; alüminyum kutular. Bu arkadaşlar bazen salça bazen turşu bazen de konserve muhafazası olarak karşımıza çıkmaktalar. Eğer farklı tasarımların peşindeysen bunu kaçırmamalısın hem maliyeti neredeyse yok gibi :).




 Evet bu da alüminyum  kutuların cam hali. çok güzeller!












Eski bir çarıktan ve yahut elinizdeki malzemelerden bu formu vererek oluşturabileceğiniz bu tasarım da en az diğerleri kadar farklı!










 Eski çaydanlıkların nereye gittiklerini hep merak etmişimdir! Demek ki boyanıp süslenmiş ve de buraya gelmişler.




Plastik terlikler hiç bu kadar şık olmamışlardı!




Bunun için ise ihtiyacınız olan tek şey kumaş ve iplik sonrası size kalmış farklı şekil ve tasarımlarla süsleyebileceğiniz bu harika tasarımın ceplerine naylon poşet koymanızı tavsiye ederim :).





Toprak renkli saksılar içinizi mi sıkıyor hiç dert etmeyin biraz boya biraz da hayal gücü ile her şey yoluna girecek!













Eskimiş bir klavyenin başına belki de gelebilecek en güzel şey!
Tuşları sökün ve biraz toprak ve istediğiniz tohumları dökün sonrada sulayıp bekleyin. Sakın ha klavyeniz bilgisayara takılı olmasın :).

 Yukarıda gördüğünüz tasarımları tarife gerek yok sanıyorum, tek ihtiyacınız hayal gücü!



Plastik bidonların başına talih kuşu konmuş! istediğiniz şekil ve boyutta kesin ve kullanın.







İşte tam bir çevre dostu! Kağıt ambalajlarınızı dekoratif bir şekilde kullanabilirsiniz!






Bilmiyorum bunlardan edinebilir misiniz ama eğer günü birinde bu büyük bidonlardan edinirseniz kesinlikle yapmalısınız!
















Su tahliye borularını istediğiniz renge boyayın ve imrenerek bakılacak bir tasarıma sahip olun!











Zannediyorum ki bunlar devekuşu yumurtaları! Gördüğünüz gibi yeter ki hayal edin o zaman ne kadar şık tasarımlara sahip olabileceksiniz gördünüz!

Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle. Esen kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder