28 Şubat 2015 Cumartesi

İzlenmesi Tarafımızca Tavsiye Edilen 10 Hint Filmi




Evet bu yazımızda sizlere izlediğimizde hoşumuza giden Hint filmleri arasından 10 tanesini derledik. Kabul edersiniz ki bu kadar büyük bir film sektöründe kaçırdığımız izleyemediğimiz filmler vardır, özellikle bu konuda Bollywood hayranlarından hoşgörü bekiyoruz :). İşte izlerseniz kazanacağınız Bollywood hakkında ortalama bir yorum yapabileceğiniz 10 film.




1) Three Idiots(Üç Ahmak)-IMDB-8.5/10



 Baş rolü Aamir Khan olan bir Bolywood filmidir. Zaten Aamir Khan'ın ismini yazdıktan sonra pek bir şey dememize gerek olmasa da belirtmeliyiz ki film kendi yılına kadar hem Hindistan'da hem de dış ülkelerde en yüksek hasılat yapmış Hint filmidir. Film mühendislik fakültesindeki üç arkadaşın hayatları üzerinden eğitim sistemini eleştirel olarak ele almaktadır. Komedi ağırlıktaki bu filmi kaçırmamanızı isteriz.





2) My name is Khan (Benim Adım Han)-IMDB-8/10


   



Baş rollerini yine Bollywood'un yetenekli oyuncuları Shahrukh Han ve Kajol'un paylaştığı film İslam algısını işlemektedir. Özellikle filmin 150 milyona yakın Müslümanın azınlık olarak yaşadığı bir ülkenin sektöründen çıkması önemini gösteriyor. Keyifli seyirler.










3) Taare Zameen Par(Yerdeki Yıldızlar)-IMDB-8.5/10


   



     Baş rolünü yine Aamir Khan'ın üstlendiği film yine eğitim üzerine eleştiriler barındırıyor. Her yaşta kişinin rahatça izleyebileceği film eğitim algısının bir çocuğun gelişimi üzerindeki önemi vurguluyor izlemenizi ve çocuklarınıza, küçük kardeşlerinize izletmenizi tavsiye ederiz, iyi seyirler.










4) Barfi!-IMDB-8.3/10







Baş rolünde Bollywood'un genç yıldızı Ranbir Kapoor'un olduğu film ülkemizde vizyona giren nadir Hint filmlerinden biri, belki de teki. Hem işitme hem de konuşma engeli bulunan gencin aşkını anlatan dram türüne yakın duran bu film de tavsiyemizdir.


 







5) Ghajini-IMDB-7.3/10






Baş rolünde yine Aamir Khan'ın yer aldığı(tamam filmlerin çoğu Aamir Khan'a ait olabilir ama adam gerçekten güzel film yapıyor, bilen bilir :) film hazin bir olayın intikamını almak çok uğraş döken bir sevgiliyi anlatır. Açıklama çok yüzeysel kaldı ama ayrıntı vermek istemiyorum. Yalnız hatırlatmak da yarar var şiddet içeriği olan ve ağlamanıza neden olabilecek bir film izledikten sonra bize kızmayın önceden söyleyelim de :).






6) Raajneti-IMDB-7.1/10







Hindistan siyasetinin işleyişini gözler önüne seren film drama yakın duruyor, bir çok tecrübeli oyuncuyla birlikte oyuncular arasında Katrina Kaif ve Ranbir Kapoor gibi genç ve yetenekleri de görmek mümkün.













7) Yeh Jawaani Hai Deewani (Çılgın Gençlik)-IMDB-6.8/10




Alışılagelmiş aşk filmlerinini özelliklerini barındırdığı için sıkkın bir zamanınızda izleyebileceğiniz öyle şiddet falan içermeyen Hint danslarıyla süslü bir film. Oyuncular arasında Deepika Padukone ve Ranbir Kapoor da var. Keyifli seyirler.










8) Black(Kara)-IMDB-8.3/10






Amitabh Bachcan ve Rani Mukerji gibi önemli oyuncuların rol aldığı gerek Hint gerek Dünya sinemalarında eşine az rastlanır bir film. Ülkemizde de bir benzeri "Benim Dünyam" olarak çekildi. Filmin konusuna çok fazla girmek istemiyorum, izleyin ve görün.











9) Rocket Singh: Salesman of the Year(Yılın Satış Elemanı)-IMDB-7.5/10







Yeni mezun bir kişinin, bu kişi Ranbir Kapoor, iş araması ve bulduktan sonraki süreçte yaşadıkları ve buna karşı tutumlarını, iş hayatının vurucu noktalarını gözler önüne seriyor. İzlemeniz dileğiyle.











10) Fanaa-IMDB-7.2/10





Hindistan-Pakistan arasındaki sorunlu bölge Keşmirin arka planda işlendiği bir aşk filmi, yalnız duygusal bir film olduğunu ve Aamir Khan'ın oynadığını belirtelim açıklamış olduk sanırım :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder