25 Haziran 2013 Salı

Kendi Gadget'ini Kendin Yap!

Başlık biraz kendin pişi kendin ye sloganı gibi oldu galiba. Blog hazırlarken açıkçası hazır gadgetler  çok kolaylık sağladığı aşikar ancak gel gör ki her zaman istenilen gadgeti bulmak kolay olmuyor. Hali hazırda basit html, javascripte aşina olanlar için bu durumu ortadan kaldırmak çok da zor değil.


İhtiyacımız olan html veya javascript yazabileceğimiz bir editor. Bu en basitinden notepad de olur. Kod olarak yeterince bilgiye sahip olmayalanlar, Dreamwaver, Frontpage tarzı görsel olarak site tasarlamayı sağlayan editorleri kullanabilirler.

Kodumuz yazdık denedik yapmamız gereken tek şey menüden Yerleşim > Gadget ekle > Html / Javascript Gadget’ini seçmek kodumuzu buraya yapıştırdığımızda kendi gadgetimiz sitede gözükecektir.

Mesela blogumuzdaki facebookta paylaş butonunu ele alalım.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<module>
  <moduleprefs title="Facebook'ta Paylaş" />
  <content type="html">
 <a target="new" href="http://www.facebook.com/share.php?u=www.facebook.com/yazdirgac" _fcksavedurl="http://www.facebook.com/share.php?u=www.facebook.com/yazdirgac"><p align="center"><img border="0" src="http://web.itu.edu.tr/~aldoganm/1368057999_Facebook.png" width="128" height="128" />   
  </p></a></content>
</moduleprefs></module>
</?xml>

 Kırmızı yerleri değiştirerek paylaş butonunu kendi sitenize uyarlayabilirsiniz


Ayrıca bu konuyla ilgilenen arkadaşların https://developers.google.com/gadgets/ linkine bakmalarını tavsiye ederim.

1 yorum: