20 Nisan 2014 Pazar

Evde Nasıl Çiçek Yetiştiririm?

     
        Betonlaşmayla yeşilin giderek azaldığı şu dünyamızda, saksıda çiçek yetiştirmek hiç de fena fikir değil aslında. Öncelikle belirtmeliyim ki bu iş için biraz sabır ve emek gerekli. Maliyet konusunu ise isterseniz çok aşağı çekebilirsiniz.
Temel olarak bitki yetiştirmek için gerekli malzemeler:



1.Bitkinin kökünü koyacağınız kap, saksı, yoğurt kovası da olur.

2. Bitkinin kökünün tutunması için toprak ya da benzeri şeyler.

3. Bir adet bitki.

4. Su.

         Aslında bitki bakımı çok  karışık bir iştir, böceklenmeden tutun da toprak türüne kadar onlarca sorunla karşılaşabilirsiniz ama yine de evinizde çok az parayla ve emekle hem tasarımsal hem de doğal bitkiler yetiştirebilirsiniz.

        Yukarıdaki gerekli olan malzemeleri temin ettiğiniz takdirde sizler için bitkinin nasıl dikilmesi gerektiğini anlatacağım.

         Her bitki farklı şeylere gereksinim duyar ama bitki, fideyi dikerken köklerinin zarar görmemesine dikkat edin çünkü kökleri bir bitkinin beslenme organlarıdır, onlar olmazsa yahut zarar görürse çok kısa bir süre içinde içinde bitkiniz solacaktır. Köklere zarar vermeden saksınızın boyuna göre öncelikle kabın içerisine bir miktar toprak koyun, daha sonra fideyi kabın tam ortasına oturtun, fide ile kabın boş kalan kısımlarına toprak ekleyin. En son toprağın üstünden yavaşça bastırın ki bitki toprakla bütünleşsin ama hafifçe bastırın! Daha sonra bitkiyi sulayın, genel olarak bitkilerin çoğu topraklarının nemli olmasını ister ama bazıları bundan pek hoşlanmaz. Bunun yanında bitkiyi çok sulamak köklerinin çürümesine neden olabilir. Toparlamak gerekirse evinizin uygun bir yerinde canlı bir bitki yetiştirmek o kadar da zor değil. Aklınıza takılan soruları alt kısımda bulunan yorum bölümünden bize ulaştırabilirsiniz. İyi günler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder